Wiener Kammersymphonie eert Brückner en andere grote componisten in de Grote Kerk Veere

Zondag 6 oktober brengt de Wiener Kammersymphonie een bijzonder concert naar de Grote Kerk in Veere. Het gerenommeerde ensemble speelt werken van Schubert, Brahms en Bruckner en staat hiermee stil bij de tweehonderdste geboortedag van componist Anton Bruckner.

Het concertprogramma omvat drie delen uit Bruckners Derde, Vierde en Zevende Symfonie. Deze stukken staan bekend om hun kracht en diepgang. Naast Bruckner brengt de Wiener Kammersymphonie ook Schuberts Impromptu in c mineur en Brahms’ Liebesliederwalzer ten gehore, twee werken die hun stempel hebben gedrukt op de muziekgeschiedenis.

Internationale erkenning

De Wiener Kammersymphonie, opgericht in 2006, heeft internationale erkenning gekregen voor zijn interpretaties van zowel bekende als minder bekende werken. Het ensemble treedt op als strijkkwintet en weet met een ‘symfonische’ benadering het publiek te boeien. De Grote Kerk in Veere, beroemd om haar prachtige akoestiek en als vaste locatie van onder andere het Sinfonietta String Festival Zeeland, vormt het ideale decor voor een onvergetelijke muzikale beleving.

Bezoek het concert en ervaar de rijke muzikale traditie van Wenen in het hart van Veere, zo belooft de organisatie. Aanvang 16.30 uur in de Grote Kerk van Veere. Entree 32 euro.

Foto: Peter Urbanus