Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kinderkunstweek (KKW) opent in het Watersnoodmuseum met Kamagurka als speciale gast

maart 15 - maart 26

Kamagurka opent de twaalfde Kinderkunstweek met als thema ‘Van druppel tot tsunami, water in de kunst’ op 15 maart in het Watersnoodmuseum. Na de indrukwekkende herdenkingen van de Watersnoodramp kijkt de Kinderkunstweek vooruit en gaat een thema als klimaatverandering niet uit de weg, maar ook het plezier dat je in en met water kunt hebben krijgt alle aandacht.

 

Tegelijkertijd met de opening kan iedereen die dat wil op kinderkunstweek.nl kijken naar een filmpje over Kamagurka, waarin hij vertelt over zijn werk, het water en speciaal over de zeefdruk die hij maakte voor de KKW.

Kinderen maken kennis met kunstenaars zoals M.C. Escher, William Turner, Daan Roosegaarde en Lorenzo Quinn. Ook kunnen ze zelf aan de slag. Voor deelnemende scholen en bso’s is een Kinderkunstweekpakket samengesteld, met daarin een Ideeënboek en meer. Bovendien blijft het Digitaal Klaslokaal het hele jaar toegankelijk.

100 scholen en bso’s doen mee. Meer dan 11.000 Kinderkunstbonnen zijn bezorgd op deze scholen en kunnen 15 maart worden uitgedeeld. Met de tweedelige Kinderkunstkaart kan de gesigneerde zeefdruk van Kamagurka besteld worden voor 10 euro. Kinderen kunnen in hun vrije tijd met de Kinderkunstkaart op pad en binnenlopen bij kunstenaars, musea, bibliotheken en galeries. Een overzicht van de deelnemende kunstaanbieders is te vinden op de website van de KKW. De Kinderkunstweek duurt tot 26 maart.

Gegevens

Begin:
maart 15
Einde:
maart 26
Evenement Categorie:
Site:
www.kinderkunstweek.nl

Organisator

kinderkunstweek
E-mail:
info@kinderkunstweek.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
Ouwerkerk, Zeeland 4305 RJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0111 - 644 382
Bekijk de site van Locatie